in

10 Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσεις να Κάνεις Αν Θες να σου Μένουν Λεφτά Κάθε Μήνα

loading...

Όλοι βρίσκουν το δικό τους τρόπο στον πλούτο. Μερικοί άνθρωποι ήταν διορατικοί αρκετά για να αγοράσουν Bitcoins όταν ένα BTC ήταν ίσο με 1 δολάριο. Άλλοι εργάζονται πολύ. Οι άνθρωποι που είναι μόνιμα πλούσιοι έχουν κάτι κοινό. Ωστόσο, τόσο εκείνοι που μερικές φορές στέκονται τυχεροί τόσο και όσοι εργάζονται πολύ κάνουν λάθη, δεν μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο ερευνητής Tom Corley ενδιαφέρεται για τις διαφορές ανάμεσα στις συνήθειες των πλουσίων και εκείνων που δεν έχουν πολλά χρήματα. Μελέτησε και τις δύο ομάδες για 5 χρόνια και έβγαλε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Θα σας πει 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να είστε πλουσιότεροι. Και μπόνους στο τέλος του άρθρου θα σας βοηθήσει να πάρετε μια σημαντική απόφαση στην οποία πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολίες.

1. Δεν γνωρίζετε νέα άτομα
Στους πλούσιους ανθρώπους αρέσει να συναντούν νέους ανθρώπους Το 68% των πλουσίων δήλωσε ότι τους αρέσει να γνωρίζουν κάποιον νέο. Μόνο το 11% των φτωχών δήλωσε το ίδιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έφτασαν στη οικονομική σταθερότητα κατέβαλαν όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια για να δώσουν μια καλή εντύπωση στους άλλους και να τη διατηρήσουν. Δεν ξεχνούν να συγχαρούν νέους (και παλιούς) γνωστούς στις διακοπές και σε άλλες σημαντικές μέρες.

2. Πιστεύετε στη μοίρα

Μπορείτε να βασιστείτε στην τύχη ή τη μοίρα σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ίσως όταν επιλέγετε ανάμεσα σε μία κόκκινη ή μπλε φούστα. Αλλά όταν πρόκειται για πραγματικά σημαντικά θέματα, οι πλούσιοι πιστεύουν ότι καθορίζουν τον τρόπο ζωής τους. Και το 90% των φτωχών κατηγορεί τη μοίρα για τις κακοτυχίες τους και άλλους παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Για να βελτιώσουν την ευημερία τους, επενδύουν χρήματα σε ψυχαγωγικά και λαχειοφόρα δελτία αντί για τη δική τους εκπαίδευση.

3. Μισείτε τη δουλειά σας

«Αγαπώ αυτό που κάνω!» Το 85% των οικονομικά επιτυχημένων ανθρώπων αυτό υποστηρίζουν. Οι φτωχοί άνθρωποι βλέπουν περισσότερα μειονεκτήματα στις δουλειές τους. Με μια τέτοια στάση, πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να αυξήσετε το εισόδημά σας. Αν δεν σας αρέσει η δουλειά που κάνετε, πρέπει να την αλλάξετε, όχι να κλαψουρίζετε.

4. Δεν προσέχετε την υγεία σας

Οι πλούσιοι άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο για την υγεία τους. Αυτό περιλαμβάνει επισκέψεις στον γιατρό, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό (76% των επιτυχημένων ατόμων κάνουν σωματικές ασκήσεις 4 φορές την εβδομάδα), μια ισορροπημένη διατροφή και η απουσία κακών συνηθειών. Μεταξύ αυτών που έχουν χαμηλό εισόδημα, μόνο το 13% βλέπει μια σύνδεση μεταξύ καλής υγείας και επιτυχίας.

5. Δεν παίρνετε ρίσκα

Μόνο το 6% των φτωχών ανθρώπων συμφώνησαν να ρισκάρουν για να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Και πάνω από το 50% των πλουσίων που συμμετείχαν στο πείραμα συμφώνησαν ότι πήραν το ίδιο ρίσκο. Επιπλέον, πολλοί πλούσιοι παραδέχθηκαν ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το ρίσκο τους οδήγησε σε μεγάλες αποτυχίες, αλλά προσπάθησαν να προχωρήσουν αντί να μείνουν σε αυτές.

6. Βλέπετε reality

Μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι πλούσιοι, το 78% λατρεύουν να παρακολουθούν τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής κάποιου άλλου. Μεταξύ των πλούσιων ανθρώπων, μόνο το 6% παρακολουθεί τέτοιες τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλούσιοι δεν αγαπούν την τηλεόραση πάρα πολύ και πολλοί από αυτούς την παρακολουθούν για λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το διαδίκτυο: οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερο από μία ώρα στο διαδίκτυο, εκτός αν έχει σχέση με την εργασία τους.

7. Δεν διαβάζετε αρκετά

«Όχι διάβασμα σημαίνει όχι σκέψη», είπε κάποτε ο Ντοστογιέφσκι. Το 88% των πλουσίων συμφωνούν με τον συγγραφέα. Διαβάζουν βιβλία για την αυτο-ανάπτυξη, τα επαγγελματικά υλικά και την ιστορική λογοτεχνία για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Μόνο το 2% των φτωχών ανθρώπων αφιερώνουν αυτό τον χρόνο στην ανάγνωση.

8. Ξυπνάτε αργά

Περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες με υψηλά εισοδήματα που είδε ο Tom Corley ξυπνούν τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την έναρξη της εργάσιμης ημέρας τους, περίπου στις 5 π.μ. Ξοδεύουν το χρόνο τους προγραμματίζοντας τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, δουλεύουν προσωπικά τους έργα (αν εργάζονται για μεγάλες επιχειρήσεις) και αθλούνται.

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάζονται 10-15 λεπτά για να διαλογιστούν ή απλά να σκεφτούν κάτι με ησυχία. Ξυπνώντας νωρίς δεν σημαίνει ότι δεν κοιμούνται αρκετά. Το 89% των πλούσιων ανθρώπων κοιμούνται από 7 έως 8 ώρες τη νύχτα και πηγαίνουν για ύπνο μεταξύ 9 και 10 μ.μ.

9. Συναναστρέφεστε με τοξικά άτομα

Το 96% των ανθρώπων που ζουν με χρήματα άλλων γνωρίζουν κάποιον που αγαπά να κουτσομπολεύει ή να διαμαρτύρεται για τη ζωή του. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναναστρέφονται με εκείνους που δεν είναι αρνητικοί, αλλά, αντίθετα, αυτοί που τους εμπνέουν να κάνουν κάτι. Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τον αριθμό των ανθρώπων γύρω σας, επισκεπτόμενοι πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας εθελοντική εργασία ή να γίνετε μέλος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Καλύτερα ξοδέψετε όλο τον χρόνο μόνοι σας μέχρι να συναντήσετε ανθρώπους που να αξίζουν τον χρόνο σας.

10. Ξοδεύετε πολλά

Οι περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι δαπανούν πολλά περισσότερα από ό,τι κερδίζουν. Πιθανότατα γνωρίζετε ανθρώπους που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, τηλέφωνα και άλλα πράγματα με πίστωση, παρόλο που δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά τους και δεν τα χρειάζονται πραγματικά. Οι πλούσιοι άνθρωποι συνήθως παραμένουν σε αυτό το σύστημα διάθεσης του εισοδήματος:

20% – αποταμίευση
25% – πληρωμή ενοικίου ή υποθήκης
15% – φαγητό
10% – ψυχαγωγία
5% – συντήρηση αυτοκινήτου
Τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύονται σε μη μόνιμα πράγματα όπως ρούχα, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Μπόνους: Πώς να βρείτε το πάθος σας

Αφού ο Tom Corley μελέτησε τις συνήθειες των πλουσίων ανθρώπων, κατέληξε στο συμπέρασμα: είναι επιτυχημένοι γιατί πρώτα έκαναν κάτι που τους άρεσε πραγματικά και στη συνέχεια το έκαναν κύρια δουλειά. Εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε για την επαγγελματική σας κατεύθυνση, εδώ είναι ένα σχέδιο:

1. Κάντε μια λίστα με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Επισημάνετε αυτά που απαιτούν κάποια ικανότητα από εσάς.

2. Τώρα επισημάνετε 10 πράγματα που αγαπάτε να κάνετε περισσότερο από άλλα. Αξιολογήστε τα σε κλίμακα από 1 έως 10. 10 σημαίνει μια δραστηριότητα που δεν σας αρέσει μόνο αλλά σας κάνει και ευτυχισμένους.

3. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τις ίδιες 10 δραστηριότητες από πλευράς δυνητικού εισοδήματος. Για παράδειγμα, υπολογίστε πόσα κασκόλ μπορείτε να πλέξετε σε ένα μήνα και μετρήστε πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την πώλησή τους.

4. Τέλος, προσθέστε τις βαθμολογίες για κάθε διεργασία. Αυτά που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία πρέπει να είναι οι στόχοι της ζωής σας.

loading...

What do you think?

Written by John

Νικήστε το κρύο στο σπίτι έξυπνα

REDPHONE VIP – τι είναι